Mainos

UPM selvittää uuden paperikoneen rakentamista

Metsäyhtiö UPM harkitsee uuden paperikoneen rakentamista Minnesotan tehtaalleen Yhdysvaltoihin.

Nykyään 500 henkilöä työllistävällä Blandinin tehtaalla on kaksi paperikonetta, jotka tuottavat päällystettyä aikakauslehtipaperia.

UPM pyrkii saamaan hankkeen kannattavuus- ja ympäristöselvitykset valmiiksi mahdollisimman nopeasti, kun normaalisti selvitysten tekeminen kestäisi runsaan vuoden.

-USA:han on meillä yksi tärkeimmistä markkinoista, kun ajattelemme koko UPM:ää ja kaikkia paperitoimialoja. Olemme sitoutuneet nimenomaan USA:n ja laajemminkin Pohjois-Amerikan markkinoihin pitkällä jänteellä, UPM:n aikakauslehtipaperitoimialan johtaja Jyrki Ovaska kuvailee.

Ovaskan mukaan UPM:llä on myös Euroopasta merkittävää vientiä USA:han päin, mutta tällä kertaa uuden paperikoneen kohdalla ei harkita Suomeen sijoittamista.

-Meillä on siellä (Pohjois-Amerikassa) iso kriittinen massa, ja paljon paikallista valmistusta jo tällä hetkellä kahdella tehtaalla. On aika luonnollista, että jos ajattelemme tulevaisuuden kasvua, niin silloin me lisäämme siellä paikallista valmistusta emmekä lisää vain mantereiden välisiä kauppavirtoja, Ovaska selvittää.

Ovaskan mukaan Blandinilla on UPM:n suurimpiin pohjoisamerikkalaisiin asiakkaisiin nähden hyvä sijainti. Hänen mukaansa tehdas on käynyt parin viime vuoden aikana läpi laajan rakennemuutoksen, joka luo edellytykset kehittää sitä edelleen.

-Selvitysten tulee osoittaa, että investointi täyttää yhtiön kannattavuusvaatimukset, ja tarvittavien lupien tulee olla kunnossa ennen kuin UPM:llä on edellytyksiä tehdä lopullisia päätöksiä, Ovaska sanoo.

Blandinin tehtaan nykyinen vuosikapasiteetti on 350000 tonnia paperia.

(MTV3-STT)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.