Mainos
Mainos

UPM: Velkaantuminen syy vetäytymiseen

Metsäyhtiö UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä korosti yhtiön velkaantumisesta syntyneen riskin olleen tärkein syy, miksi se lopetti kisaamisen amerikkalaisesta Championista.

Niemelä

Kun UPM-Kymmene ei parantanut tarjoustaan määräaikaan mennessä, kisan voittajaksi nousi amerikkalainen International Paper IP. Se maksoi hankinnastaan 48,2 miljardia markkaa.

UPM-Kymmenen hävinnyt tarjous oli kaksi miljardia markkaa pienempi. Niemelä myönsi olevansa pettynyt järjestelyn raukeamiseen erityisesti siksi, että sen eteen tehtiin puolitoista vuotta töitä. Hän kuitenkin korosti, että myös pettymyksiin on varauduttava ja pitkän harkinnan jälkeen tehtiin niin kuin viisas ihminen huutokaupassa.

-Huutokaupassa oman tilanteen mukaisesta rajasta on pidettävä kiinni, hän sanoi. Niemelä kertoi, että yhtiön hallitus teki päätöksen yksimielisesti ja johdon esityksen mukaisesti. Hän myönsi, että pettymystä lieventää sopimuksen raukeamisesta tuleva 1,3 miljardin markan korvaus, joka on jo maksettu UPM-Kymmenelle.

Lisäksi yhtiö on saanut noin 66 miljoonan markan korvauksen järjestelyn eteen tehdystä työstä ja siitä aiheutuneista kuluista.

Kun IP onnistui saamaan Championin, se nousee maailman suurimmaksi paperin ja kartongin valmistajaksi myös tuotannolla mitattuna ohi Stora-Enson. IP oli jo ennestään liikevaihdolla mitattuna maailman ykkönen. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme