Mainos
Mainos

Uponorista maailman suurin muoviputkivalmistaja

Askon muoviputkijärjestelmäyhtiö Uponor nousee maailman suurimmaksi muoviputkien valmistajaksi. Tänään allekirjoitetun osakekauppasopimuksen mukaan saksalaisesta lämminvesiputkijärjestelmiä toimittavasta Unicor Holding -yhtiöstä tulee Uponorin tytäryhtiö ensi vuoden alussa.

Uponorin ja Unicorin yhteenlaskettu liikevaihto on runsaat 5,5 miljardia markkaa ja liikevaihdolla mitattuna Uponorista tulee maailman suurin muoviputkivalmistaja.

Tällä hetkellä Uponorin omistusosuus Unicorista on 40 prosenttia ja osakekaupan jälkeen osuus nousee 50,1 prosenttiin. Uponor ostaa uudet osakkeet Unicorin johtoon kuuluvilta Horst Rahnilta ja Dieter Pfisteriltä. Kauppahintaa ei julkisteta. Uponorilla on oikeus merkitä myöhemmin lisää osakkeita enemmistöaseman säilyttämiseksi.

Unicor tunnetaan erityisesti muovista ja alumiinista tehtyjen monikerrosputkien valmistajana. Yhtiön liikevaihdon arvioidaan nousevan tänä vuonna noin 700 miljoonaan Suomen markkaan ja sen palveluksessa on runsaat tuhat työntekijää.

Uponorilla on tuotantoa 35 tehtaassa 15 maassa ja sen tuotteita myydään noin 80 maahan. Kaupan toteuduttua Saksan merkitys yhtiön liiketoiminnassa kasvaa. Yhtiöllä on tuolloin Saksassa 10 tehdasta, joiden yhteenlaskettu myynti on noin 1,5 miljardia markkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme