Mainos
Mainos

Urpilainen: Jatko on Kreikan käsissä

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) näkee Kreikan pelastuspaketin onnistumisen olevan nyt maasta itsestään kiinni.

Urpilainen esitteli euroryhmän kokouksen tuloksia tänään eduskunnan suurelle valiokunnalle. Hän ei valiokunnasta poistuessaan lähtenyt ennakoimaan, joko nyt sovittu lainaohjelma jää viimeiseksi Kreikan osalta.

Ministeri korosti, että nyt Kreikalle on luotu edellytyksiä selvitä ja tehdä rakenteellisia uudistuksia.

– Iso kysymys on, että Kreikka tarvitsee myös uusia työpaikkoja, koska siellä nuorisotyöttömyys on tällä hetkellä 50 prosenttia. Ja uskon, että se on seuraavan keskustelun aihe, millä eväillä Kreikka luo kasvun edellytyksiä aiempaa paremmin.

Urpilainen piti Suomen Kreikalta saamia vakuuksia merkittävänä saavutuksena. Hän muistutti, että Suomen osuus Kreikan uudesta lainaohjelmasta on 2,3 miljardia, ja tälle osuudelle on saatu vakuudet.

– Ja sitä kautta suomalaisten riski on paljon pienempi kuin muiden euromaiden.

Urpilainen myönsi, että Suomen osuutta uudessa lainapaketissa voi olla vaikea hahmottaa, koska nyt Suomi ei ykköspaketista poiketen lainaa Kreikalle rahaa, vaan antaa takauksia uudelle kriisivälineelle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme