Mainos
Mainos

Urpilainen kiittelee EU-budjettiratkaisua

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kiittelee eilen Brysselissä saavutettua EU:n budjettiratkaisua vuosille 2014-20. Hänen mukaansa Suomen keskeiset neuvottelutavoitteet täyttyivät ratkaisussa.

Urpilaisen mukaan Suomi ei lähtenyt hakemaan itselleen Tanskan tavoin maksualennusta, koska neuvottelutaktiikassa keskityttiin tulopuoleen. Urpilaisen mielestä taktiikka onnistui, mikä näkyy muun muassa maatalouden saamassa 600 miljoonan euron lisärahassa.

– Kokonaisuus ratkaisee, ja jos katsoo tätä kokonaisuutta, niin Suomen keskeiset tavoitteet täyttyivät siinä varsin mallikkaasti, Urpilainen sanoi Vantaalla.

Urpilainen ei halunnut vielä kommentoida MTK:n vaatimusta, että maatalouden tukitarpeet on budjettiratkaisun jälkeen arvioitava uudelleen maaliskuun kehysriihessä.

– En ole vielä saanut sellaisia dokumentteja, että pystyisin suoraan sanomaan, miten tämä vaikuttaa esimerkiksi viljelijöiden tulotasoon. Sen takia on mahdotonta lähteä ennakoimaan mitään kehysriihen päätöksistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme