Mainos
Mainos

Urpilainen: Rahoitusmarkkinaverosta pian päätös

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan Suomen kanta rahoitusmarkkinaveroon on ratkaistava ensi tiistain EU:n valtiovarainministerikokoukseen mennessä.

Urpilaisen mukaan rahoitusmarkkinavero on tänään esillä kuuden hallituspuolueen puheenjohtajien tapaamisessa, mutta hän ei osannut sanoa päästäänkö asiassa vielä päätökseen.

Urpilaisen mukaan kansainvälinen rahoitusmarkkinavero on nyt tienristeyksessä: joko koko hanke kaatuu tai sitten osa EU-maista lähtee etenemään asian kanssa niin sanotun tiivistetyn yhteistyön puitteissa.

Urpilainen muistuttaa, että Suomen hallitus on hallitusohjelmassaan sitoutunut rahoitusmarkkinaveron edistämiseen.

– Meidän EU-politiikkamme lähtökohtana on tähän saakka ollut, että olemme mukana kaikissa niissä pöydissä, joissa päätöksiä tehdään. Olisi varsin outoa, että me tässä tapauksessa muuttaisimme meidän EU-politiikkamme linjaa, Urpilainen sanoi SDP:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Urpilainen painottaa, että nyt ei olla vielä tekemässä päätöstä rahoitusmarkkinaveron käyttöönotosta, vaan osallistumisesta sen valmisteluun.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Seitsemän uutiset 3.10.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme