Mainos
Mainos

Urpilainen: Suomi ei ole ajanut itseään paitsioon

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) mukaan Suomi ei ole ajanut itseään paitsioon EU:ssa vakuusvaatimuksillaan Kreikalta.

–Kyllä Suomea kuunnellaan. Suomi on tarkan markan maa, joka on itse hoitanut talouttansa huolella. Sen takia on luontevaa, että meillä on sananvaltaa, kun haetaan ratkaisua koko Euroopan talouskriisiin, Urpilainen sanoi saapuessaan euromaiden valtiovarainministerikokoukseen Luxemburgissa.

Urpilaisen mukaan Suomen Kreikalta vaatimat vakuudet ovat esillä myös Luxemburgin kokouksessa, mutta hän ei osannut arvioida milloin kiistaan löydetään ratkaisu.

Urpilainen ei usko, että Luxemburgissa tehdään päätöksiä Kreikan suhteen. Kreikan pitäisi lähiviikkoina saada euromailta seuraava kahdeksan miljardin euron lainaerä, jotta maa pystyy maksamaan virkamiestensä palkat.

Urpilaisen mukaan Suomi ei hyväksy euroalueen väliaikaisen vakausrahaston takausvastuiden kasvattamista. Rahaston riittävyys on herättänyt huolta, kun Italian on pelätty päätyvän sen asiakkaaksi.

–Niiden takausvastuiden, joihin Suomi on nyt sitoutunut, pitää meidän osalta riittää, Urpilainen sanoi.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön juttu Luxemburgista (Seitsemän uutiset 3.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme