Mainos
Mainos

Urpilainen talousseminaarissa: Pankkien omistajien otettava vastuu

Kokkolassa Chydenius-seminaarissa lauantaina päivällä puhunut valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ei ottanut suoraan kantaa Espanjan mahdolliseen talousapupyyntöön, mutta puhui yleisesti euroalueen pankkien kriisistä.

Urpilainen painotti, että pankkien omistajatahojen on ensisijaisesti otettava itse vastuu pankkien toiminnasta.

– EU ei voi missään oloissa lähteä tukemaan suoraan pankkeja. Jos tukea annetaan, se täytyy tapahtua jäsenvaltioiden kautta, korosti Urpilainen.

Urpilainen kiirehti puheensa jälkeen suoraan oletettuun EU:n valtiovarainministeriön puhelinkokoukseen käsittelemään Espanjan tilannetta. Puhelinkokouksen oletetaan käsittelevän Espanjan talousapupyyntöä, jota Espanja ei ole vielä vahvistanut.

– Selvää on, että pankkikriisi on hoidettava, se on Euroopan talouden kannalta aivan yksiselitteinen asia, sanoi Urpilainen.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan Espanjan odotetaan pyytävän EU:lta hätäapua 40 miljardia pankkiensa pelastamiseen.

– Jos euroalueen pankkien kriisiä ei hoideta, edessä voi olla pahempi taloustaantuma kuin vuonna 2008, sanoi Urpilainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme