Mainos
Mainos

Uruguay tiukentaa Botnian tehtaan valvontaa

Botnian tehdastyömaalla sattui viikko sitten kemikaalionnettomuus. Työntekijöiltä puuttuivat asianmukaiset suojavarusteet.

Uruguayun hallitus tiukentaa Fray Bentosiin valmistumassa olevan Botnian sellutehtaan koekäytön valvontaa. Asiasta kertoi Uruguayn ympäristöministeri Mariano Arana yhdessä työministeri Eduardo Bonomin kanssa eilen pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Valvonnan tiukentamisesta ilmoitettiin sen jälkeen kun hallitus oli eilisessä istunnossaan käsitellyt Botnian tehdastyömaalla viikko sitten sattunutta kemikaalionnettomuutta. Kymmenkunta työntekijää sai natriumsulfaatin käsittelyn yhteydessä ärsytysoireita ja heidät vietiin sairaalaan. Työntekijöillä ei ollut asiaankuuluvia suojavarusteita.

- Meidän näkemyksemme mukaan kyseessä oli vakava virhe, jota ei olisi saanut tehdä, totesi työministeri Bonomi.

Ympäristöministeri Arana puolestaan muistutti, että Botnian tehdas voi aloittaa selluntuotannon vasta "kun se täyttää kaikki asianmukaiset ehdot, jotka onneksi ovat hyvin vaativat Uruguayssa".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme