Mainos
Mainos

USA:lla ennästyssuuri budjettivaje

Yhdysvalloissa talousasiantuntijat ovat enemmän tai vähemmän huolestuneita historiallisen suureksi nousevasta budjettivajeesta. Toisten mielestä paniikkinappulaa pitäisi jo painaa, toisten mielestä vasta sitten, jos alijäämä nousee yli viiteen prosenttiin bruttokansantuotteesta.

Irakin sota ja luvatut veronalennukset tuntuvat. Valkoinen talo rukkasi viisi kuukautta sitten antamaansa alijäämäennustetta reippaasti. Se on nyt kuluvan budjettivuoden osalta 450 miljardia dollaria. Eli suurempi kuin koskaan aiemmin.

Monet asiantuntijat pitävät ennätysvajetta vakavana ongelmana. Bruttokansantuotteesta alijäämä on 4.5 prosenttia. Osa asiantuntijoista ei siksi ainakaan vielä huolestu, sillä Yhdysvaltain kansantalous kestää paljon. Mutta korjatun ennusteen olisi nyt parempi täsmätä.

Optimisteja on enää vaikea löytää, mikäli demokraattien uhkakuvat jopa 600 miljardiin nousevasta alijäämästä toteutuvat.

(MTV3)

(Talousuutiset 16.07.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme