Mainos
Mainos

USA:n edustajainhuone jatkoi Kiinan suosituimmuusasemaa

Yhdysvaltain edustajainhuone asettui keskiviikkona tukemaan presidentti Bill Clintonin esitystä, jonka mukaan Kiinan niin sanottua suosituimmuusasemaa jatketaan maiden välisessä kaupassa. Päätöstä kuitenkin varjostaa kaupan huomattava epätasapaino ja huoli Kiinan ihmisoikeustilanteesta. Edustajainhuone päätti äänin 264-166 jatkaa Kiinan suosituimmuusasemaa vuodella.

Edustajainhuoneen päätös oli huomattava voitto Clintonille, joka on pyrkinyt uudistamaan Kiinan suosituimmuusaseman joka vuosi. Suosituimmuusasema tarkoittaa sitä, että Kiinalaisille tuotteille ovat voimassa samat tullimaksut kuin muidenkin maiden tuotteille. Suosituimmuusasema on nimetty uudelleen "normaaleiksi kauppasuhteiksi", koska Yhdysvallat soveltaa sitä lähes kaikkien kauppakumppaneidensa kanssa.
Maita, joilta suosituimmuusasema on evätty ovat muun muassa Afganistan, Kuuba, Iran, Irak, Pohjois-Korea, Libya ja Vietnam.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme