Mainos
Mainos

USA:n keskuspankilta ei uusia elvytystoimia

Yhdysvaltain keskuspankki Fed ei aloita uusia elvytystoimia. Pankin pääjohtaja Ben Bernanke ei maininnut elvytystä puheessaan maailman keskuspankkiirien kokouksessa Jackson Holessa Yhdysvalloissa.

Sen sijaan Bernanke vaati Yhdysvaltain hallitukselta ja kongressilta toimia työpaikkojen lisäämiseksi ja talouskasvun vahvistamiseksi.

Yhdysvaltain talouskasvu painui tänään julkaistujen lukujen mukaan vain 1,0 prosenttiin huhti-kesäkuussa.

Puhetta jännittäneet markkinatoimijat toivoivat laajalti, että keskuspankki olisi päättänyt aloittaa uuden elvytyskierroksen uhkaavan taantuman vuoksi.

Bernanken mukaan talouskasvun vahvistaminen on tällä hetkellä suurimmaksi osaksi Fedin toimenkuvan ulkopuolella.

Keskuspankin ohjauskorko on tällä hetkellä käytännössä nollassa, ja aiemmat elvytystoimet ovat tapahtuneet ostamalla Yhdysvaltain valtion velkakirjoja, mikä on lisännyt rahan määrää kansantaloudessa. Toimet vastaavat setelien painamista.

Bernanke ilmaisi olevansa optimistinen pitemmällä tähtäimellä. Hänen mukaansa kriisin ei pitäisi jättää pysyviä arpia Yhdysvaltain talouteen.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme