Mainos
Mainos

USA:n keskuspankki laski korkoja

Yhdysvaltain keskuspankki on ilmoittanut yllättäen leikkaavansa korkotasoa. Pankin keskeistä ohjauskorkoa pudotettiin puoli prosenttiyksikköä. Myös diskonttokorkoa laskettiin prosenttiyksikön neljännes.

Muutosten jälkeen ohjauskorko on kuusi ja diskonttokorko 5,75 prosenttia. Keskuspankki ilmoitti myös, että korkoja voidaan tarpeen vaatiessa laskea lisää, jotta talouden kasvu ei hidastuisi liikaa. Korkoja laskettiin keskuspankin mukaan "myynnin ja tuotannon heikennyttyä edelleen ja ottaen huomioon kuluttajien vähentyneen luottamuksen ja finanssimarkkinoiden eräiden osien tiukentuneet olosuhteet samoin kuin korkeat energian hinnat, jotka karsivat kotitalouksien ja yritysten ostovoimaa".

New Yorkin pörssi kääntyi selvään nousuun heti keskuspankin ilmoitettua korkojen laskemisesta. Teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi nousi yli kolme prosenttia muutaman minuutin kuluessa. Teknologiaosakkeiden indeksi Nasdaq puolestaan kimposi peräti runsaan yhdentoista prosentin nousuun.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme