Mainos
Mainos

USA:n luottoluokitus saattaa laskea

Yhdysvaltojen luottoluokitus saattaa laskea, ellei maan velkakattoa nosteta, varoittaa Moody's -luottoluokittaja.

Luottoluokittajan mukaan Yhdysvallat saattaa menettää kolmen A:n luokituksensa lähiviikkoina. Moody's ilmoitti asettavansa maan luottoluokituksen tarkkailuun.

Myös kiinalainen luottoluokittaja Dagong ilmoitti panevansa Yhdysvaltojen velat tarkkailulistalle. Kiinalla on suurimmat sijoitukset amerikkalaisiin velkapapereihin, noin 1150 miljardia dollaria.

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obaman johtamat demokraatit ja republikaanit käyvät tällä hetkellä kiivaita velkaneuvotteluja. Mikäli velkakattoa ei nosteta, valtion käytettävissä olevat varat loppuvat elokuun alussa.

Luottoluokituksen lasku nostaisi Yhdysvaltojen lainakuluja jyrkästi, heikentäisi valtiontaloutta entisestään ja heiluttaisi koko maailman taloutta.

Dagong on arvostellut länsimaisia luokituslaitoksia siitä, että ne epäonnistuivat talouskriisin ennustamisessa. Se on järjestelmällisesti luokittanut Yhdysvallat ja muut suuret länsimaat alemmaksi kuin kilpailijansa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme