Mainos
Mainos

USA:n pankkien kerättävä lisämiljardeja

Amerikkalaisten suurpankkien ns. stressitestissä on selvinnyt, että kymmenen pankin pitää kerätä lisäpääomaa lähes 56 miljardia euroa (75 miljardia dollaria).

Asiantuntijoiden mukaan lisäpääoma toimisi puskurina, mikäli taloustaantuma syvenisi entisestään. Eniten lisämiljardeja tarvitsevat Bank of America ja Wells Fargo.

Yhdysvaltain hallinto määräsi maan yhdeksääntoista suurimpaan pankkiin kohdistuvat selvitykset siitä, miten elinkelpoisia ne ovat ja millaista tukea ne tarvitsevat.

Alun perin testien tulokset oli määrä julkistaa maanantaina, mutta pankit saivat lykkäystä muutaman päivän. Lykkäyksen syynä oli se, että jotkut pankit eivät pitäneet alustavista tuloksista.

Testeissä mitataan sitä, miten pankit selviäisivät erilaisten talousennusteiden toteutuessa, esimerkiksi työttömyyden räjähdysmäisessä kasvussa tai asuntojen hintojen jyrkkenevässä pudotuksessa. Samalla mitataan sitä, kuinka paljon käteistä niillä pitäisi olla selviytyäkseen ongelmista.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme