Mainos
Mainos

USA:n roskapankkipäätös ei näy Helsingissä

Osakekurssien yleisindeksi OMXH ja ns. Nokia-puhdistettu OMXHCap-indeksi olivat aamupäivällä laskussa OMX Nordic -pörssissä Helsingissä. Metsäalan osakkeet sen sijaan olivat nousussa, etenkin tehtaidensa myynnistä kertonut M-real.

M-realin kurssinousu veti mukaansa metsäjätit UPM-Kymmene ja Stora Enso, mutta yhdessäkään ne eivät pystyneet vetämään yleisindeksiä nousuun, koska Nokia oli laskussa.

Yhdysvaltain kongressi pääsi vihdoin eilen yksimielisyyteen roskapankkisuunnitelmasta. Kongressin on saatava esityksestä vielä aikaan varsinainen lakiesitys, jonka on läpäistävä sekä edustajainhuoneen että senaatin äänestys. Yhdysvaltalaisten arvioiden mukaan tähän menee alle viikko. Odottelu voi vielä aiheuttaa epävarmuutta markkinoilla.

M-real kertoi aamulla myyvänsä Graphic paper -liiketoimintansa eteläafrikkalaiselle Sappille 750 miljoonalla eurolla. Kaupan myötä Kirkniemen ja Kankaan tehtaat Suomessa siirtyvät Sappille sekä myös Stockstadtin tehdas Saksassa sekä Biberistin tehdas Sveitsissä

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme