Mainos
Mainos

USA:n talouskasvuluvut synkkiä

Yhdysvaltain talouden kasvu on ollut vuoden toisella neljänneksellä selvästi odotettua pienempää.

Maan hallituksen tänään julkistamien tietojen mukaan bruttokansantuote kasvoi 1,1 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Markkinoilla kasvun odotettiin olevan 2,2 prosentin luokkaa. Hallitus alensi myös ensimmäisen neljänneksen kasvuarviota 5,0 prosenttiin, kun sen oli aiemmin kerrottu olleen 6,1 prosenttia.

Taloutta rasittivat alkuvuonna osakekurssien lasku sekä tilinpitoskandaalit. Ne painoivat yksityistä kulutusta, josta kaksi kolmasosaa talouskasvusta koostuu. Kulutus lisääntyi vaatimattomat 1,9 prosenttia, kun se ensimmäisellä neljänneksellä kasvoi vielä 3,1 prosenttia.

Yhdysvaltain kauppaministeriö julkisti tänään lisäksi tarkastettuja lukuja aiemmilta vuosilta. Ne osoittivat maan laman kestäneen pidempään ja olleen syvempi kuin aiemmin oli arvioitu.

Valkoisen talon tiedottaja yritti valaa markkinoihin uskoa vakuuttamalla, että presidentti George W.Bush uskoo indikaattoreista huolimatta talouden kasvavan loppuvuonna odotetusti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme