Mainos
Mainos

USA:n ulkomaankauppavaje 8,1 mrd

Yhdysvaltain ulkomaankaupan vaje supistui kesäkuussa 2,4 miljardia dollaria toukokuusta. USA:n tavara- ja palvelukaupan vaje oli tänään Washingtonissa julkistettujen tietojen mukaan kesäkuussa 8,1 miljardia dollaria, kun vaje kuukautta aiemmin oli 10,5 miljardia dollaria.

Sekä tuonti että vienti supistuivat kesäkuussa hieman toukokuusta. Kauppaministeriön keräämien tietojen mukaan Yhdysvaltain alkuvuoden ulkomaankaupan vaje supistui 8,7 miljardia dollaria viime vuoden tammi-kesäkuusta.

Tavara- ja palvelukaupan vaje oli ensimmäisellä vuosipuoliskolla 52,6 miljardia dollaria, kun se vastaavaan aikaan vuosi sitten oli 61,3 miljardia dollaria. Yhdysvaltain tavara- ja palvelukaupan vaje oli viime vuonna 111,5 miljardia dollaria. Tavarakaupan alijäämä nousi 174,6 miljardiin dollariin. Palvelukaupasta puolestaan kertyi ylijäämää 63,1 miljardia dollaria.

Vuonna 1994 Yhdysvaltain ulkomaankaupan alijäämä oli 106,2 miljardia dollaria ja vuonna 1993 74,8 miljardia dollaria.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme