Mainos
Mainos

USA:n velkakattokriisi: Luottoluokituksen aleneminen heijastuisi pörsseihin

Yhdysvaltain luottoluokitus uhkaa laskea, ellei maa pääse sopuun velkakaton nostosta. Luottoluokituksen lasku heijastuisi suoraan maailmantalouteen ja USA:n talouteen sekä nostaisi maan lainakustannuksia.

Luottoluokittaja Moody'sin mukaan Yhdysvallat saattaa menettää kolmen A:n luokituksensa lähiviikkoina. USA:n luokitus on Moody'sin tarkkailussa.

Sampo Pankin ja Nordea Pankin pääekonomistien mukaan USA:n valtion velkapaperit olisivat luokituksen laskusta huolimatta turvallisin dollarimääräinen sijoituskohde.

– USA on ollut yksi luotettavimmista valtioista velanhoidon suhteen. Se luokituksen lasku hätkähdyttäisi rahoitusmarkkinoita ja näkyisi myös pörssissä, Sampo Pankin Pasi Kuoppamäki kertoo MTV3 Uutisille.

Nordean Martti Nybergin mukaan demokraatit ja republikaanit käyvät nyt kovaa valtataistelua. Hän uskoo kuitenkin, että velkakaton nostosta päästään sopuun ja siten luottoluokitus säilyisi ennallaan.

– Eiköhän siitä päästä sopuun. Velkakattoa on nostettu useita kymmeniä kertoja viime vuosien aikoina ja niin tullaan tekemään nytkin, Nyberg uskoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme