Mainos
Mainos

USA vaati Indonesialta talousuudistuksia

Yhdysvaltain erityislähettiläs Walter Mondale vaati tänään Indonesian presidenttiä Suhartoa toteuttamaan uudistusohjelman, jonka Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on asettanut ehdoksi 43 miljardin dollarin rahoituspaketilleen.

Mondalen mukaan Indonesian talouskriisiin ei ole olemassa nopeita parannuskeinoja, ja maan ainoa mahdollisuus on noudattaa IMF:n ohjeita. Uudistuspaketti on toteutettava "täydesti ja todistettavasti", Mondale vaati. Mondale tapasi presidentti Suharton Jakartassa.

IMF, Yhdysvallat ja useat muut länsimaat ovat vastustaneet Suharton aikeita siirtyä valuuttahallintoon, mikä merkitsisi Indonesian valuutan rupiahin kurssin sitomista kiinteästi esimerkiksi dollariin. IMF on uhannut keskeyttää luottojen maksamisen Indonesialle, jos Suharto pitää kiinni aikeistaan. Suharto kertoi toissapäivänä alkaneensa toteuttaa valuuttarahaston ohjelmaa. Hän valitti kuitenkin, ettei ohjelmasta ole apua Indonesiaa koettelevaan kriisiin.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme