Mainos
Mainos

USA vaatii vauhtia Nafta-neuvotteluihin – vihjasi kahdenvälisiin sopimuksiin palaamisesta

Yhdysvallat voi tarvittaessa korvata Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen (Nafta) kahdenvälisillä kauppasopimuksilla osapuolten kesken, kertoo Yhdysvaltain hallinnon edustaja Robert Lighthizer.

Lighthizerin mukaan aika sopimuksen uudistamisella käy vähiin. Hänen mukaansa kaikkien osapuolten (USA, Meksiko ja Kanada) täytyy edetä nopeasti, jotta käynnissä olevat neuvottelut saadaan vietyä maaliin.

Yhdysvaltain edustajan lausunnot tulivat sen jälkeen, kun Nafta-maiden seitsemäs neuvottelukierros oli päättynyt Meksikossa. Tähän mennessä edistys on ollut vielä vaatimatonta.

Myös Meksikon edustaja totesi, että neuvottelut tarvitsevat lisää vauhtia. Kanadan edustajan mukaan vaikeissa asioissa oli saavutettu tällä neuvottelukierroksella jotain edistystä.

Presidentti Donald Trump on sanonut romuttavansa Nafta-sopimuksen, jos hänen hallintonsa ei pysty neuvottelemaan paremmista kauppaehdoista Meksikon ja Kanadan kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme