Mainos
Mainos

Useampi valiokunta haluaa kuulla Nordeaa veroparatiisisotkuista – "Asia on vireillä"

Talousvaliokunta aikoo todennäköisesti pyytää finanssipalvelukonserni Nordean edustajan kuultavaksi talousvaliokuntaan veroparatiisikohun takia. Asiasta kertoi MTV:n Markkinaraadissa talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (PS).

Turunen sanoi, että talousvaliokunnan lisäksi muutama muukin valiokunta on halukas kuulemaan Nordean edustajaa. Asia on vireillä, mutta kutsu ei Kaj Turusen mukaan vielä ole lähtenyt.

Finanssikonserni Nordea on Ruotsin finanssivalvonnan varoituksista huolimatta toiminut aktiivisesti veroparatiiseissa kuten Panamassa ja Brittiläisillä Neitsytsaarilla. 

– Itse asiassa eduskunnassa on enemmänkin kiinnostusta useammassakin valiokunnassa siitä, että tätä asiaa edukunnassakin käsiteltäisiin. Talousvaliokunta, tarkastusvaliokunta ja valtiovarainvaliokunta voisivat yhdessä järjestää tällaisen kuulemistilaisuuden, Turunen suunnittelee.

Turusella on monia asioita, mitä Nordealta kysyä. 

– Olen kiinnostunut siitä, miten järjestelmällistä tämä veroparatiiseissa toimiminen on ollut pankin palveluissa? Onko tällainen hinnoiteltu ohjelmiin? Kenelle tällaista pankkipalvelua on tarjottu? Miten yleistä se on?, Turunen listaa. 

Talousvaliokunta haluaa tarkempaa tietoa Nordean veroparatiisikytköksistä, sillä se arvioi tilannetta harmaan talouden kannalta yleisesti. 

– Se agenda, mitä eduskunta ja valiokunnat katsovat, on harmaa talous, ei niinkään Nordea yksittäisenä tapauksena, Turunen tähdentää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme