Mainos
Mainos

Usko markkinoihin alkoi palautua Euroopassa

Usko markkinoihin alkoi tänään palata Euroopassa Yhdysvaltain eilisten terrori-iskujen aiheuttaman kaaostunnelman jälkeen.

Pörssikurssit kääntyivät varovaiseen nousuun, ja eilen rajusti nousseiden kullan ja öljyn hinnat alkoivat heikentyä. Euroopan keskuspankin pääjohtaja Wim Duisenberg lupasi, että EKP on valmis tukemaan markkinoiden toimintaa. Hän ei kuitenkaan kertonut mistään toimenpiteistä.

Japanissa ja useissa Kaukoidän maissa keskuspankit tukivat markkinoita voimakkaasti tänään. Lontoon FTSE 100 -indeksi nousi yli prosentin, ja Frankfurtin Xetra Dax kipusi myös aamupäivällä plussalle. Myöhemmin Xetra Dax lähti kuitenkin 0,6 prosentin laskuun.

Öljyn hinta putosi Lontoossa 28,05 dollariin tynnyriltä. Eilen öljyn hinta kävi yli 31 dollarissa. Kulta menetti lähes 7 dollaria unssihinnastaan, ja kultakauppa oli erittäin varovaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme