Mainos
Mainos

Usko osakkeisiin jakaa suomalaiset

Lähes puolet suomalaisista pitää pörssiosakkeisiin sijoittamista tällä hetkellä kannattavana.

Ihmisiä

Sanomalehti Kalevan teettämän kyselytutkimuksen mukaan 48 prosenttia kansalaisista katsoo pörssisijoittamisen kannattavaksi, kun 40 prosenttia on asiasta eri mieltä.

Mielipidettään ei osaa sanoa 12 prosenttia. Vielä tasaisemmin mielipiteet jakautuvat kysyttäessä, ennakoiko pörssikurssien heilahtelu uutta talouslamaa. Heilahtelun ja laman yhteyteen uskoo 44 prosenttia, kun taas 43 prosenttia ei pidä heilahtelua laman enteenä. Tässäkin kysymyksessä 12 prosenttia ei osaa valita kantaansa.

Naiset ja nuoret suhtautuvat pörssisijoittamiseen hivenen myönteisemmin kuin miehet ja vanhemmat ikäryhmät. Eri puolueiden kannattajista vihreillä on epäilevin kanta pörssitoimintaan ja kokoomuslaisilla myönteisin.

Suomen Gallup haastatteli tutkimusta varten toukokuun puolen välin tienoilla reilua tuhatta yli 15-vuotiasta suomalaista. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaan tai toiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme