Mainos
Mainos

Uudelle kaivoslaille täystyrmäys

Kaivosala tyrmää täysin valmisteilla olevan uuden kaivoslain.

Kaivannaisteollisuuusyhdistys arvioi tänään Jyväskylässä, että toteutuessaan kaivoslaki karkottaisi Suomesta kaikki malminetsijät ulkomaille ja lopettaisi kokonaan kaivoshankkeiden rahoituksen.

Kaikki kaivoshankkeet joutuvat nyt suhdanteiden vuoksi uuteen harkintaan

Alaa uhkaa nyt ainakin neljä vakavaa ongelmaa; raaka-aineiden hintojen raju lasku, rahoituksen pysähtyminen, kysynnän hiipuminen ja alan mielestä kaikkein pahimpana uusi kaivoslakiehdotus.

- Kaikki kaivoshankkeet Suomessa mietitään nyt uudestaan, aikataulut, tekniset ratkaisut, kaikki meni uusiksi. Meidän yhtiö ei tässä poikkea. Nyt on katsottava, miten edetään, toimitusjohtaja Krister Söredholm Kevitsa Miningista toteaa.

- Pitkällä tähtäyksellä tällä on katastrofaaliset seuraukset Suomen kaivosteollisuudelle, Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä arvioi.

Alan mielestä lakiehdotuksen tekijät ovat olleet harvinaisen ammattitaidottomia. Lyhyellä aikavälillä sadat työpaikat ovat vaarassa, pitkällä aikavälillä useat tuhannet.

Lausunnot ja mielipiteet kaivoslakiehdotuksesta on annettava tässä kuussa, sen jälkeen alkaa poliittinen vääntö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme