Mainos
Mainos

Uudet automallit taas esillä Saksassa

Greenpeace nimesi Audin, BMW:n ja Volkswagenin ilmastosioiksi. Kiinalaiset autonvalmistajat ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana maailman suurimmassa autonäyttelyssä.

Frankfurtin kansainvälinen autonäyttely on jälleen avattu. Tänään ja huomenna uutuuksiin tutustuvat autokaupan ammattilaiset. Tavallisille autonostajille näyttely avautuu lauantaina: kävijöitä odotetaan olevan miljoona.

Maailman suurimman autonäyttelyn avasi tänään Saksan liittokansleri Angela Merkel. Merkel lupasi puheessaan tukea saksalaisille autonvalmistajille ympäristöystävällisten autojen kehittämiseen.

Samaan aikaan Greenpeace demonstroi näyttelyn ulkopuolella maalaamalla yhden Audin, yhden BMW:n ja yhden Volkswagenin vaaleanpunaisiksi ja nimeämällä ne "ilmastosioiksi". Ympäristöjärjestö antoi "sikamaisen" nimityksen saksalaisille bensasyöpöille autoille.

Joka toinen vuosi pidettävässä autoteollisuuden suurnäyttelyssä melkein 1 100 autotehdasta ja muuta valmistajaa 40 maasta esittelee uutuuksiaan. Näyttelyn suuruutta ja merkittävyyttä kuvaa myös se, että autouutuuksiin tutustui eilen ja toissapäivänä jo 10 000 toimittajaa 90 maasta.

Näyttelyssä on esillä muunmuassa ympäristöystävällisiä diesel-hybridi-autoja ja sähköautoja. Ensimmäistä kertaa mukana on myös kiinalaisia autotehtaita.

(MTV3-ZDF)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme