Mainos
Mainos

Uusi arvopaperituote sijoittaa naisiin

Naisjohtajat nostavat yritysten kannattavuutta muun muassa tuomalla liiketoimintaan uusia näkökulmia.

Tapiola Pankki tuo markkinoille uuden arvopaperituotteen, joka sijoittaa naisten johtamiin yrityksiin. Tapiolan osakeindeksiobligaatio sijoittaa viiteentoista yhtiöön, joiden hallituksessa tai johdossa on naisia.

Yhtiö perustelee obligaatiotaan sillä, että naisten osallistuminen yritysten johtoon nostaa kannattavuutta ja parantaa osakekurssin kehitystä.

Tähän voi olla useita mahdollisia selityksiä: naiset tekevät valtaosan perheiden ostopäätöksistä, ja naisten johtamat yritykset ovat hyviä tunnistamaan asiakkaiden tarpeet sekä tarttumaan niihin. Yksi selitys on se, että naisjohtajat tuovat liiketoimintaan uusia, vaihtoehtoisia näkökulmia.

Tapiolan Pankin tuotepäällikkö Ilkka Pihlajan mukaan useat tutkimukset ovat vahvistaneet kannattavuuden, muun muassa konsulttiyhtiö McKinsey & Companyn vuonna 2007 julkaisema kansainvälinen tutkielma ”Women Matter” ja Elinkeinoelämän Valtuuskunnan syyskuussa 2007 julkistama analyysi ”Naisten johtamat yritykset ja kannattavuus”.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme