Mainos
Mainos

Uusi levy-yhtiöjätti syntyi

Alkoholi- ja viihdeteollisuuden jätti Seagram ostaa levy- ja elokuvayhtiö PolyGramin hollantilaiselta Philipsiltä. Eilen julkistetun kaupan arvo on 10,6 miljardia dollaria eli noin 57 miljardia Suomen markkaa.

Seagram aikoo yhdistää PolyGramin omaan Universal Music -levy-yhtiöönsä. Näin syntyisi maailman suurin levy-yhtiö markkinoilla mitattuna. PolyGramin artisteja ovat mm. U2, Elton John ja Janet Jackson. Kaupan myötä Seagram muuttuu entistä selvemmin viihdealan yritykseksi, vaikka yrityksen johto lupasi omistautua entiseen tapaa myös alkoholibisnekselle.

Kaupalle saattaa kuitenkin tulla vielä esteitä. Alan asiantuntijat epäilevät, että valvontaviranomaiset tulevat puuttumaan kauppaan, koska se lisää entisestään alan keskittymistä. Aiemmin levyteollisuutta hallitsi kuusi suurta levy-yhtiötä, tuoreen kaupan myötä enää vain viisi. Vuonna 1980 viranomaiset estivät PolyGramin ja Warner Musicin sulautumisen.

PolyGramin elokuvatuotanto ei kuitenkaan siirry Seagramille, vaan aiotaan myydä kolmannelle osapuolelle. Euroopan komissio oli toivonut, että mm. Mr. Bean- ja Trainspotting -elokuvillaan hyvin menestyneen PolyGram Filmed Entertainmentille löytyisi eurooppalainen ostaja.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme