Mainos
Mainos

Uusi linjaus: Suuri osa S- ja K-kaupoista menettää Alkon kyljestään

Alkon pitää jatkossa entistä enemmän kiinnittää huomiota kauppojen tasapuoliseen kohteluun, kun se valitsee liikepaikkojaan, sanoo vuoden alussa Alkon hallituksen puheenjohtajana aloittanut Harri Sailas.

– Tiedän sen vanhastaan pankkiajoilta, että Alko on asiakasmagneetti ja kaikki sen mielellään ottavan kylkeensä, Sailas toteaa STT:lle antamassaan haastattelussa.

Valtio-omisteisessa Alkossa on jo pari vuotta linjattu, että uusien myymälöiden perustamisessa otetaan huomioon niiden vaikutus päivittäistavarakaupan kilpailutilanteeseen. Sailaksen mielestä tätä linjausta pitää jatkaa, vaikka muutokset eivät tapahdukaan nopeasti.

– Pidemmällä tähtäimellä yhä useampi Alkon myymälä voi sijaita muun kuin K- tai S-kaupan yhteydessä, mutta myös ”omanaan”, irti vähittäiskaupan ketjuista, Sailas arvioi.

Kiinnostus alkoholipolitiikkaan sai Sailaksen lähtemään Alkon hallituksen puheenjohtajaksi. Hän muistuttaa, että lievimmänkin laskutavan mukaan alkoholin haittavaikutukset ovat 1,5 miljardia euroa vuodessa. Jos siihen lisää yhtään menetettyjä työvuosia ja kasvaneita eläkemenoja, ollaan äkkiä 3-4 miljardissa eurossa.

– Alkon missio on haastava, huolehtia kannattavasti monopoliyhtiön tuotteiden jakelusta ja samalla minimoida haitat, Sailas toteaa.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot