Mainos
Mainos

Uusi luottovakuutusyhtiö Suomeen

Saksalainen Hermes, Sammon tytäryhtiö Suomen Vakuutus ja Valtiontakuukeskus kaavailevat uuden luottovakuutusyhtiön perustamista Suomeen. Yhtiön tavoitteena olisi myöntää luottovakuutuksia myyntisaatavien turvaamiseksi.

Suomessa luottovakuutusmarkkinoilla ovat toimineet perinteiset vakuuttajat Sampo ja Pohjola sekä Vientitakuukeskus ja Garantia, joka tosin pääosin keskittyy takausvakuutuksiin. Suomessa myyntisaamisten vakuuttaminen on vielä melko vähäistä. Maksutuloa luottovakuutuksista kertyy vain satakunta miljoonaa vuosittain.

Antti Savolainen Sammosta korostaa, että Keski-Euroopassa kolme viidesosaa yrityksistä ottaa myyntisaamisilleen vakuutuksen. Näin Suomessakin toiminnan arvioidaan vilkastuvan.

Savolaisen mukaan saksalainen kumppani Hermes haluttiin mukaan sen vahvan kokemuksen vuoksi. Hermes on yksi Euroopan johtavista luottovakuutuksiin erikoistuneista yhtiöistä. Osapuolet tutkivat nyt yhteisen, tasaomisteisen yhtiön perustamismahdollisuutta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme