Mainos
Mainos

Uusi ohje: Johtajien palkkiot pitää julkistaa tarkasti

Pörssiyhtiöiden pitää jatkossa kertoa tarkemmin, miten niiden johtajia palkitaan. Arvopaperimarkkinayhdistys antoi tänään asiasta uudet ohjeet, jotka astuvat voimaan lokakuussa.

Hallintokoodin mukaan palkitsemisjärjestelmät pitää laatia siten, että ne edistävät yhtiön kilpailukykyä ja pitkän aikavälin taloudellista menestystä.

Uuden hallintokoodin mukaan pörssiin listattujen yhtiöiden pitää antaa nettisivuillaan selkeä ja yhtenäinen selvitys johdon palkoista ja palkkioista. Siinä on kerrottava hallituksen ja toimitusjohtajan kaikki etuudet. Yhtiön pitää kertoa, miten palkkiot jakautuvat kiinteään ja muuttuvaan osaan sekä pitkän ja lyhyen aikavälin palkitsemiseen.

Koodi määrää myös, että toimitusjohtajan irtisanomiskorvaukset eivät yhteenlaskettuna ylitä kahden vuoden kiinteää palkkaa.

Muutosta on kotimaisen keskustelun lisäksi ajanut kansainvälinen kehitys sekä EU:n komission antama suositus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot