Mainos
Mainos

Uusi osakeyhtiölaki voimaan

Uusi osakeyhtiölaki astui tänään voimaan. Yrittäjät suhtautuvat muutokseen varsin tyynesti, eniten arveluttavat sen mukanaan tuomat käytännön ongelmat muun muassa verotuksessa.

Osakeyhtiölaki luo yritysten toimintapuitteet. Käytännössä yritysten ratkaisuja ohjaa pitkälti myös verotus.

Nyt osakeyhtiölaki on rukattu uuteen muotoon, mutta verotus pohjautuu vanhoihin toimintamalleihin. Se voi merkitä yrityksille ikäviä yllätyksiä.

Pääomalaina on esimerkki harmaalta alueelta. Tähän asti yritys on voinut vähentää korkokulut verotuksessa kuluina. Nyt säännökset muuttuvat niin, että verottaja voi halutessaan kohdella korkoja vaikka voitonjakona. Uusinta uutta on myös omien osakkeiden lunastaminen, minkä kohdalta verotus on täysin avoin.

Muilta osin uudistus on otettu tyynesti vastaan. Eniten yrityksiä harmittanut osakepääoman korotus on keskuskauppakamarin mukaan osoittautunut vain harvalle kynnyskysymykseksi.

Enemmän onkin kismittänyt tilinpäätöstietojen ilmoitusvelvollisuus. Sen myötä kuka tahansa, kilpailijat mukaan luettuna, voi saada käsiinsä kaupparekisteristä tiedot yrityksen kannattavuudesta.
(MTV3/Kirsi Salo)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme