Mainos
Mainos

Uusi pistoraide Hangon länsisatamaan

Hangon länsisatamaan rakennetaan uusi pistoraide. Urakan arvo on 1,6 miljoonaa markkaa ja tilaaja Hangon kaupunki. Työn suorittaa Scancem-konserniin kuuluva Finnish Rail System Oy FRS, joka voitti tarjouskilvassa YIT:n ja VR:n.

Uuden satamaraiteen pituus on 900 metriä ja se valmistuu syyskuun 13. päivään mennessä. Raiteiston ja meneillään oleva satamaterminaalin laajennus tuli ajankohtaiseksi Metsä-Serlan Kirkniemen paperitehtaan kasvavien kuljetustarpeiden vuoksi. Uusi terminaali ja pistoraide vihitään käyttöön samanaikaisesti syyskuun puolivälissä.

Paperin kuljetus Kirkniemen tehtaalta Hangon kautta Keski-Eurooppaan käynnistyy jo tämän viikon kuluessa.

Ratarakenteissa riittää työmaata

Hangon raideurakka on alkuvuodesta perustetun FRS:n ensimmäinen. Yhtiö on erikoistunut teollisuuslaitosten ratarakenteiden ja -laitteistojen rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Scancemissa katsotaan, että myös VR:n liikelaitostaminen avaa tytäryhtiölle työtilaisuuksia. Scancem on pohjoismainen konserni, joka tuottaa sementti-ja mineraalipohjaisia rakennusmateriaaleja. Suomalaisia pääyhtiöitä ovat mm. Lohja Rudus, Optiroc ja Partek Betonila.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme