Mainos
Mainos

Uusi Suomi: Suomalaiset säilyttäisivät korkovähennyksen

Kaksi kolmesta suomalaisesta vastustaa asuntolainojen korkovähennyksen poistoa, kertoo Uuden Suomen ja Suomen Hypoteekkiyhdistyksen asuntokysely. Osittain verovähennyksen poistaisi alle viidennes.

Vähennyksen poistoa vastustivat tiukimmin kokoomuksen kannattajat, joista 76 prosenttia ei poistaisi sitä. Keskustan ja SDP:n äänestäjistä vähennyksen säilyttäisi niin ikään selvä enemmistö.

Kyselyn mukaan suomalaiset ovat varautuneet heikosti korkojen nousuun. Puolet ei ollut varautunut asiaan mitenkään. Asuntovelallisista neljänneksellä velkaa oli yli 100 000 euroa.

Enemmistö vastaajista arvioi, että asuntojen hinnat nousevat edelleen 12 kuukauden aikana. Tällä kannalla oli vastaajista 61 prosenttia, kun vajaa kolmannes arvioi hintojen pysyvän ennallaan.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi syyskuussa reilut tuhat suomalaista. Tuloksia esiteltiin keskiviikkona Uuden Suomen painetussa erikoisnumerossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme