Mainos
Mainos

Uusi toimitusjohtaja haluaa jättää Stora Enson skandaalit taaksensa

Stora Enson uusi toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström kertoo yhtiön osavuosikatsauksessa, että hän haluaa vahvistaa yhtiön yritysvastuuresursseja. Elokuun alussa toimitusjohtajana aloittavan Sundströmin mukaan vastuullisuuskysymykset ovat strategisesti tärkeitä yhtiölle.  

Stora Enso on toistuvasti yhdistetty erilaisiin ihmisoikeusskandaaleihin, jotka ovat tahranneet sen mainetta.  

Yhtiö kertoo aloittaneensa koko konserninlaajuisen ihmisoikeusarvioinnin yhteistyössä tanskalaisen ihmisoikeusinstituutin kanssa. Arviointien on määrä valmistua tämän vuoden loppuun mennessä. Heinäkuun alussa Stora Enso on myös allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Pelastakaa lapset -järjestön kanssa.  

Pakistanissa on havaittu suurta kohua herättänyttä lapsityövoiman käyttöä pahvin keräyksessä kaatopaikoilta. Nyt Stora Enso kertoo, että sen yhteisyritys Bulleh Shah Packaging on muun muassa perustanut koulun 6-14-vuotiaille lapsille.  

Kiinassa Stora Enso sanoo korjaavansa kiisteltyjä maavuokrasopimuksia puuviljelmillään. Brasiliassa yhteisyritys Veracel on aloittanut asutushankkeen kuuden eri maattomien liikkeen kanssa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot