Mainos
Mainos

Uusien asuntojen kauppaa 40 prosenttia enemmän kuin viime vuonna – syynä alhaiset korot ja vuokrien nousu

Uusien asuntojen kaupan kasvu vauhditti Suomen asuntomarkkinoita myös lokakuussa, kertoo Kiinteistövälitysalan keskusliitto (KVKL).

Lokakuussa uusien asuntojen kauppaa tehtiin jopa 40 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tammikuusta lokakuuhun uusien asuntojen kauppamäärä kasvoi sekin 28 prosenttia.

Käytettyjen välitettyjen asuntojen kauppakertymä oli tammi-lokakuussa 2,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vanhat kerrostaloasunnot löytävät ostajia, mutta käytettyjen omakotitalojen kauppa on pudonnut.

KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila arvioi, että kiinnostusta oman asunnon hankintaan vahvistavat maassa jatkuva muuttoliike, alhainen korkotaso, jatkuva vuokrien nousu sekä sopivien vuokra-asuntojen puute.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot