Mainos
Mainos

Uusien asuntojen myynti kasvoi alkuvuonna, käytettyjen asuntojen kauppa ennallaan

Uudet asunnot käyvät tällä hetkellä hyvin kaupaksi, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL).

Uusien asuntojen kauppa kasvoi tammi-kesäkuun aikana reippaasti viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna, mutta vanhojen asuntojen kauppa polki paikallaan.

Uusien asuntojen kauppojen kertymä KVKL:n hintaseurantapalvelussa oli alkuvuonna 52 prosenttia suurempi kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Kesäkuussa kasvu oli tosin jo hiukan rauhallisempaa.

– Uusien asuntojen myynti on ollut edelleen kasvussa viime vuoteen verrattuna, mutta voimakkain kaupan kasvu näyttäisi olevan rauhoittumaan päin, KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila kertoi tiedotteessa.

– Kuluttajien luottamus talouteen, työllisyyden kehittyminen, muuttoliikkeen jatkuminen ja edelleen jatkuva alhainen korkotaso luovat pohjaa kaupankäynnin vahvistumiselle.

Asunnot ovat käyneet kaupaksi etenkin suurissa kaupungeissa.

Kasvua on vetänyt etenkin uudisasuntokaupan tärkeimmän tuotteen eli kerrostaloasuntojen kaupan kasvu. Myös uusien omakotitalojen myynnissä on ollut kasvua, uusien rivitaloasuntojen kaupan kehitys taas oli miinusmerkkistä.

Käytettyjen asuntojen kauppa oli alkuvuoden aikana suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuonna. Käytettyjä asuntoja välitettiin tammi-kesäkuussa yhteensä noin 29 000 kappaletta, mikä on reilut 0,6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vanhojen kerrostaloasuntojen ja omakotitalojen kauppa kasvoi hivenen, mutta rivitalokauppojen määrä väheni 4,5 prosenttia. Se veti käytettyjen asuntojen kauppojen kokonaismäärän miinuksen puolelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme