Mainos
Mainos

Uusien yritysten perustaminen kiihtyi viime vuonna

Eniten yritysten määrä lisääntyi kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalveluissa sekä liike-elämän palveluissa.

Uusia yrityksiä perustettiin viime vuonna edellisvuotta enemmän. Tilastokeskuksen julkaiseman yritysrekisterin mukaan yrityskanta lisääntyi noin 2250 yrityksellä. Se on 0,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2002. Kahden edellisvuoden vertailussa lisäys oli 0,7 prosenttia.

Yritysten määrä lisääntyi eniten kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalveluissa sekä liike-elämän palveluissa. Viime vuonna perustettiin kaikkiaan runsaat 23 600 uutta yritystä, mutta toimintansa lopetti samaan aikaan lähes 21 400 yritystä.

Toimintansa aloittaneita yrityksiä oli runsaat 6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2002. Lopettaneita oli runsaat 4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Maakunnista yrityskanta nousi suhteellisesti eniten Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Molemmissa yllettiin 1,7 prosentin kasvuun. Suhteessa yrityskantaan vilkkaimmin yrityksiä perustettiin Uudellamaalla, jossa jokaista sataa yritystä kohden aloittaneita yrityksiä oli 11. Koko maassa luku oli 9,6 yritystä sataa yritystä kohden.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme