Mainos
Mainos

Uutissuomalainen: Harvinaisen vähän ihmisiä yt-neuvottelujen piirissä – viimeksi näin hyvä tilanne vuonna 2008

Yt-neuvottelujen piirissä olevien ihmisten määrä Suomessa on painunut lähes vuoden 2008 tasolle, kertoo Uutissuomalainen.

Tammi–kesäkuussa Suomessa oli yt-neuvottelujen piirissä reilusti alle 20 000 ihmistä. Luku perustuu SAK:n puolivuotistilastoon.

Tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä yt-neuvotteluissa oli irtisanottu noin 2 000 työntekijää.

SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm sanoo Uutissuomalaiselle, että luvut kertovat Suomen talouden käänteestä parempaan. Hän kuitenkin huomauttaa, että taustalla on muutakin.

– Pitkän laman aikana työvoima on vedetty niin vähiin Suomessa, että ei ole enää mistä puristaa.

Vuoteen mahtuu isoja irtisanomisia

Tänäkin vuonna on käyty isoja yt-neuvotteluita, joiden jälkeen moni on menettänyt työnsä. SAK:n tilaston mukaan suurimmat irtisanomiset kesäkuun loppuun mennessä oli tehnyt Kesko. Siwoja ja Valintataloja koskevat yt-neuvottelut päättyivät helmikuussa ja 206 ihmistä irtisanottiin. Myös Tiedon, Nokian, Telian, HK:n ja Enicsin neuvottelut ovat päättyneet vähintään sadan ihmisen irtisanomiseen.

Transval Services aloitti maaliskuussa yt-neuvottelut, joissa koskevat S-Ryhmän Kilon logistiikkakeskusta Espoossa. Vähennystarpeeksi ilmoitettiin 470. Irtisanottavien määrä ei selviä SAK:n tilastosta. Ylen mukaan neuvottelut loppuivat heinäkuussa ja potkut uhkaavat noin 400 työntekijää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme