Mainos
Mainos

Vaalimaan ylitti vain kalarekka – ei vielä ruoan hamstraajia Suomeen

Vaalimaan rajanylityspaikalla norjalaista kalaa kuljettanut auto oli iltapäivän ainoa rajan ylittänyt elintarvikerekka.

Useita Venäjälle matkalla olleita elintarvikekuljetuksia käännytettiin elintarvikeyhtiöiden ja kuljetusyritysten omilla päätöksillä heti tuontikieltorajoitusten julkistamisen jälkeen.

Suomalaisten tulliviranomaisten mukaan venäläisillä kollegoilla vastakkaisella Torfjanovkan rajanylityspaikalla ei ollut vielä iltapäivällä tarkkoja ohjeita tuontikiellon soveltamisesta. Tullin mukaan venäläisviranomaiset odottivat vielä tarkempia ohjeita kiellosta.

Ainakaan Vaalimaalla ei ruoan hamstraajia vielä näkynyt. Rajatarkastusasemalta kuitenkin ennakoitiin, että venäläisten ostosmatkailu saattaa hyvinkin lisääntyä.

Venäjä keskusteli tänään lännelle asetetun ruoan tuontikiellosta Valko-Venäjän ja Kazakstanin kanssa. Valko-Venäjä ja Kazakstan kuuluvat Venäjä-johtoiseen vapaakauppa-alueeseen, joka solmittiin toukokuussa. Vapaakauppa-alueen luomisella jäsenet ovat tavoitelleet suurempaa vaikutusvaltaa maailmankaupassa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot