Mainos
Mainos

Vaalin venyminen huono asia markkinoille

Nordean pääekonomistin mukaan epävarmuus ja hermostuneisuus osake- ja valuuttamarkkinoilla jatkuu kunnes presidentin nimi on selvä.

Nordean pääekonomisti Juha Ahtola kuvaa tilannetta markkinoiden kannalta epämiellyttäväksi, jos Yhdysvaltain presidentinvaalien ratkaisu venyy. Ahtolan mukaan epävarmuus ja hermostuneisuus osake- ja valuuttamarkkinoilla jatkuu kunnes presidentin nimi on selvä. Kun tulos selviää, markkinat asettuvat, hän arvioi.

Republikaaniehdokas George W. Bushin uudelleenvalinnan on katsottu riemastuttavan markkinoita vähän enemmän kuin hänen haastajansa John Kerryn, mutta Ahtolan mukaan dollari nousee hieman ja myös osakemarkkinat vahvistuvat voittajan nimen selvittyä riippumatta siitä, kumpi ehdokas tulee lopulta valituksi.

- Pääasia on, että tiedettäisiin kuka sinne (Valkoiseen) taloon menee, Ahtola sanoo.

Hän ennakoi vaaleissa niskan päällä olevan Bushin jatkavan talouspolitiikkaansa, jos hän tulee valituksi. Verotulot ovat kasvussa, mikä pienentää ensimmäisellä presidenttikaudella paisunutta budjetin alijäämää. Bushilla ei ole näin ollen kiirettä tehdä talouspolitiikkaansa suuria muutoksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme