Mainos
Mainos

Vääntö henkilöstöstä alkaa Nokia Siemensillä

Nokia kertoo, että henkilöstöä koskevat vaikutukset ovat tiedossa vasta, kun verkkoyhtiö on aloittanut toimintansa.

Nokia ja Siemens kertovat aloittavansa torstaina keskustelut henkilöstön kanssa uuden puhelinverkkoja valmistavan Nokia Siemens Networks -yhteisyrityksen tuotevalikoimasta. Yhtiöiden ehdottama tuotevalikoima vaikuttaa henkilöstön ja eri maissa sijaitsevien toimipaikkojen tulevaisuuteen.

Henkilöstövähennykset ovat 10-15 prosenttia verkkoyhtiön 60 000 työntekijästä, Nokia arvioi aiemmin ilmoitetun mukaisesti.

Yhteisyritykseen tulee tuotteita sekä Nokialta että Siemensiltä. Nokia on vahvempi matkapuhelinverkoissa. Siemensillä on puolestaan perinteisten televerkkojen valmistusta, mikä puuttuu Nokialta kokonaan.

Nokia Siemens Networksin perustaminen on herättänyt monenlaista kannunvalantaa siitä, painottuvatko supistukset Suomeen vai Saksaan.

Yhteisyrityksen tulevan toimitusjohtajan Simon Beresford-Wylien mukaan tässä vaiheessa on erittäin tärkeätä jakaa asiakkaille tietoa tuotevalikoimaan liittyvistä suunnitelmista, jotta Nokia Siemens Networks säilyttäisi asiakkaiden tuen. Verkkoyhtiön vahva alku on myös henkilöstön etu, hän perustelee.

Nokia kertoo, että henkilöstöä koskevat vaikutukset ovat tiedossa vasta, kun verkkoyhtiö on aloittanut toimintansa. Tällöin alkavat kunkin maan lakien mukaiset konsultointi- ja yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa.

Nokia Siemens Networksin perustaminen on lykkäytynyt Siemensillä vellovan lahjusskandaalin vuoksi. Alun perin yhteisyrityksen piti olla pystyssä jo vuodenvaihteessa. Tämän hetken aikataulun mukaan yhtiö aloittaa ennen maaliskuun loppua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme