Mainos
Mainos

Vaatemyynti kasvoi mukavasti

Naisten vaatteiden myynti kehittyi vuoden aikana erityisen suotuisasti ja ylsi 6,1 prosentin kasvuun.

Vaatemyynti kasvoi Tekstiili- ja Jalkinetoimittajat ry:n keräämän ennakkotiedon mukaan viime vuonna 4,4 prosenttia.

Alkuvuosi myynti kasvoi vahvasti, mutta kesäkuukaudet jäivät edellisvuoden myynnin tasosta. Vuoden viimeiset kuukaudet kuitenkin lopulta johtivat vuositasolla kasvuun.

Naisten vaatteiden myynti kehittyi vuoden aikana erityisen suotuisasti ja ylsi 6,1 prosentin kasvuun. Tekstiili- ja jalkinetoimittajien yhdistys pitää kasvua hyvänä, koska alalla on totuttu pienempiin kasvulukuihin. Naisten alusvaatemyynti näyttää yhdistyksen mukaan vuodesta toiseen kehittyneen tasaisimmin ja varmimmin. Naisten vaatteita myydään arvolla mitattuna yli kaksi kertaa enemmän kuin miesten vaatteita.

- Miesten vaatteiden myynnin kehitys on pitkästä aikaa ilahduttavaa. Viiteen vuoteen ei olla ylletty näin myönteiseen kasvuun, joka oli 3,6 prosenttia. Myös miesten alusvaatteiden kauppa on alkanut kasvaa viime vuosina useidenkin todella huonojen vuosien jälkeen. Viime vuosina miehet ovat panostaneet varmimmin ulkopukeutumiseen.

Lasten vaatteiden myynti jäi sen sijaan jäi edellisen vuoden tasolle.

Suomessa myydään vaatteita vuosittain 2,3 miljardilla eurolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme