Mainos
Mainos

Vähittäiskaupan kasvu hidastui marraskuussa

Tukkukauppa menestyi viime vuoden marraskuussa edellisvuotista selvästi paremmin, mutta vähittäiskaupalle marraskuu oli vaatimattomampi.

Autojen tukkukauppa kasvoi marraskuussa eniten, lähes 18 prosenttia. Rauta- ja rakennustarvikkeiden tukkukauppa ylsi runsaan 15 prosentin kasvuun. Vain polttoainetukkukaupan myynti jäi 6 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin.

Tukkukaupan myynnin määrä lisääntyi vuoden 1996 marraskuusta viime vuoden marraskuuhun 7,8 prosenttia ja vähittäiskaupan myynnin määrä 1,8 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tuoreista kauppatilaston ennakkotiedoista.

Vähittäiskaupalle marraskuu oli kaksijakoinen. Supermarkettien ja päivittäistavaraliikkeiden myyntimäärät jäivät hieman edellisvuotta pienemmiksi. Alkoholijuomien myynti väheni vuoden 1996 marraskuusta yli 2 prosenttia ja huoltamoiden myynti lähes 4 prosenttia. Tavaratalojen kauppa kasvoi 4 prosenttia ja urheilutarvikkeiden myynti yli 12 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme