Mainos
Mainos

Vähittäiskaupan kasvu hidastui

Vähittäiskaupan myynti kasvoi heinäkuussa 6,2 prosenttia. Koko alkuvuonna eli tammi-heinäkuussa myynnin kasvu on jäänyt 4,1 prosenttiin eli hieman hidastunut viime vuodesta, jolloin yllettiin 4,9 prosenttiin. Luvut käyvät ilmi Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotiedoista.

Autokauppa sen sijaan on yhä kovassa vedossa. Sen myynnin arvo oli heinäkuussa 20,1 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tukkukaupan myynnin arvo kasvoi heinäkuussa 0,7 prosenttia. Vähittäiskaupassa tavaratalokaupan kauppapäiväkorjattu myynnin arvo kasvoi heinäkuussa 4,3 prosenttia ja päivittäistavarakaupan 6,3 prosenttia edellisvuodesta.

Yleistukkukaupan myynnin arvo oli heinäkuussa 2,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Yleistukkukauppa on tavaravalikoimaltaan laajaa tukkukauppaa, johon kuuluvat muun muassa elintarvikkeet, rautakauppatavarat ja tekstiilit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme