Mainos
Mainos

Vähittäiskaupan myynnin kasvu hidastui viime vuonna

Vähittäiskaupan myynnin kasvu hidastui viime vuonna edellisvuoteen verrattuna. Koko vuoden aikana myynnin arvo kasvoi 3,7 prosenttia, kun vuonna 2001 kasvua kertyi 6,7 prosenttia.

Sitä vastoin autokaupan myynnin kasvu jatkui. Koko viime vuonna autokaupan myynti lisääntyi 7,8 prosenttia edellisvuodesta. Joulukuussa autokaupan myynnin arvo oli 3,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotietojen mukaan vähittäiskaupan kauppapäiväkorjattu myynnin arvo oli joulukuussa 0,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Vähittäiskaupassa tavaratalokaupan myynnin arvo laski viime joulukuussa 5,1 prosenttia. Sen sijaan päivittäistavarakauppa kasvoi 1,5 prosenttia edellisvuodesta.

Yleistukkukaupan myynnin arvo oli joulukuussa 1,8 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Yleistukkukauppa on laajaa tukkukauppaa, johon kuuluvat muun muassa elintarvikkeet, rautakauppatavarat ja tekstiilit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme