Mainos
Mainos

Vähittäiskaupan myynti lisääntyi 4,2 %

Vähittäiskaupan ja tukkukaupan myyntimäärät lisääntyivät elokuussa. Viimevuotiseen verrattuna vähittäiskaupan kauppapäiväkorjattu myynti parani 4,2 prosenttia ja tukkukaupan 1,1 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotiedoista. Myös autokauppa sujui hyvin: myynti kasvoi 3,1 prosenttia edellisvuodesta. Tukkukaupassa yleistukkukaupan myyntimäärä oli tämän vuoden elokuussa 9,6 prosenttia suurempi kuin viime vuoden elokuussa.

Yleistukkukaupan tavaravalikoimiin kuuluvat muun muassa elintarvikkeet, rautakauppatavarat ja tekstiilit. Vähittäiskaupan alalla tavaratalokauppa lisääntyi 3,8 prosenttia ja päivittäistavarakauppa 4,6 prosenttia.

Myös kaupan palkkasumma kasvoi touko-heinäkuussa 7 prosenttia. Tukkukaupan palkkasumma oli kyseisenä aikana 8 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vastaavana aikana. Vähittäiskaupan vastaava kasvuprosentti oli 6.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme