Mainos
Mainos

Vaihteleva kesäsää vauhdittaa makeisten myyntiä

Viileä sää saa kuluttajat ostamaan makeisia. Helteellä puolestaan nautitaan virvoitusjuomista ja jäätelöstä. Suomalaisten makeisten kulutus on kasvanut kymmenessä vuodessa kolme kiloa.

Vaihteleva kesäsää on vauhdittanut makeisten myyntiä.

Makeismyynnin markkinajohtajien Cloetta Fazerin ja Leafin mukaan makeannälkä sammutetaan helteellä mieluimmin jäätelöllä ja virvoitusjuomilla. Viileämmällä säällä kuluttajat ostavat enemmän makeisia.

Leafin mukaan makeisten menekki oli heinäkuussa lähes 10 prosenttia viime vuoden heinäkuuta vauhdikkaampaa. Cloetta Fazer puolestaan myi alkuvuonna 8 prosenttia enemmän makeisia kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa.

Suomalaisten makeisten kulutus on kasvanut kymmenessä vuodessa hurjasti. Viime vuonna jokainen suomalainen popsi EU:n suklaa-, keksi- ja makeisteollisuuden järjestön mukaan runsaat 13 kiloa makeisia, kun vuonna 1998 karkkia kului 10 kiloa.

Makeisten kulutuksen kasvuun ovat makeisvalmistajien mukaan vaikuttaneet muun muassa uutuustuotteiden lisääntyminen, talouden parantuminen ja makeisten muuttuminen osaksi arkisyömistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme