Mainos
Mainos

Vaihtoautojen myynti on nyt vilkasta

Vaihtoautojen kysyntä on kasvussa. Autoalan tiedotuskeskuksen tietojen mukaan vaihtoautojen kauppa kävi jo viime vuonna kohtuullisesti, jopa paremmin kuin uusien, mutta kesän aikana myynti on tehnyt huomattavan harppauksen ylöspäin. Etenkin heinäkuussa kauppoja on tehty runsaasti.

Autoliikkeissä on totuttu vaihtoautojen jokakesäiseen myyntipiikkiin, mutta tämä kesä on yllättänyt myönteisesti. Turun Rinta-Joupin autoliikkeen myyntijohtaja Olli Arnivaara uskoo, että tämän vuoden myynnit ylittävät reippaasti viime vuoden luvut.

- Kyllä tänä vuonna myydään varmaan 20-30 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Se on nimenomaan poikkeus, että nyt myydään kaikenhintaisia autoja.

Tämän vuoden puolella myös uusien henkilöautojen kysyntä on ollut kasvussa. Ensirekisteröinnit ovat 20 prosenttia viime vuotta edellä, ja ennuste 108 000 uuden auton myynnistä toteutuu lähes varmasti.

Myyntijohtaja Arnivaara on myös huomannut, että viime vuonna kalliiden ja erikoisten autojen kauppa ei käynyt kovin vilkkaasti, mutta nyt nekin kelpaavat auton ostajille.

Uusien autojen myynnin ansiosta vaihtoautoja on tällä hetkellä myös tarjolla melko hyvin. Viime vuoden lopussa varastot olivatkin jo vajaat.

Suuret polttoainemenot ja muutokset verotuksessa ovat nykyisin tärkeimpiä syistä vaihtaa autoa.

Käytettyjen autojen hinnat putosivat vuoden 2005 kesästä viime kesään viidenneksen verran.

Katso Jukka Painilaisen juttu Turusta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme