Mainos
Mainos

Vaihtoautomarkkinat jakaantumassa

Autokaupan hullut vuodet saattavat palata. Toistaiseksi vaihtoautovarastot ovat vielä hallinnassa, mutta automerkkien ja -liikkeiden kova kilpailu kasvattaa riskejä päivittäin.

Autokaupan viileän pinnan alla tikittää hiljainen pommi. Pommi on rakennettu ylihinnoitelluista ja paljon ajetuista vaihtoautoista, jotka eivät mene kaupaksi. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella on jo viitteitä vaihtoautovarastojen turpoamisesta. Tauti saattaa tarttua myös Etelä-Suomeen, sillä pääkaupungista matkataan jo pohjoisemmaksi etsimään vähän ajettuja vaihdokeita. Vielä pari vuotta sitten asiakkaiden kulkusuunta oli täsmälleen päinvastainen.

Tarjonnan ylittävä kysyntä näkyy myös hiljalleen autojen hinnoissa. Vähän ajettujen autojen hinnat ovat nousseet ja myös myyntimäärät ovat kasvussa. Paljon ajetuille ja vanhemmille vaihtoautoille ei ole olemassa markkinoita. Suomeen onkin syntymässä kahdet erilliset automarkkinat: uudehkojen autojen menekkimarkkinat ja paljon ajettujen autojen tuskallisen hiljaiset hautajaiset. Markkinat jakaantuvat kahtia. Ja paljon ajettujen vaihtoautojen varastot jatkavat kasvuaan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme